gratis

Smaak en Vermaak fietsroute

Fietsen is voor steeds meer mensen een gezellige, ontspannende activiteit. Je kunt natuurlijk zomaar een rondje fietsen, maar een route maakt het extra aantrekkelijk. Zeker één van de drie “Smaak en Vermaak” routes, die dit jaar helemaal nieuw zijn! Het zijn alle drie makkelijk te fietsen recreatieve routes, geschikt voor het hele gezin.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 april is de opening/introductie van deze routes. Bij alle aan de route gelegen bedrijven zijn er die beide dagen extra activiteiten om de introductie van de routes te vieren.
Bij molen de Hoop kun je (gratis) proeven van de heerlijke boerencake, de kruidkoek of onze eigen möl’nkoeke. Natuurlijk allemaal gebakken van het door de molenaar gemalen meel.

Streekeigen:
De Twentse en Sallandse streekproducten vallen bij steeds meer mensen goed in de smaak. De Regge heeft veel te bieden, zowel op het gebied van Smaak als op het gebied van Vermaak. De route trekt zich niets aan van gemeentegrenzen, net zomin als de fietser/toerist. Die kijkt ook alleen naar het mooie van de streek.

Vermaak en Smaak:
Trek er een dagje voor uit en geniet bij de deelnemende, aan de route gelegen bedrijven van een leuke activiteit of iets lekkers.

Route Hellendoorn - Den Ham: Bezichtig de stroom- en korenmolen, ga fluisterbootje varen op de Regge, overnacht in een bedstee, geniet van een heerlijke pannenkoek, neem iets te drinken met een “Smaak-lekkernij” erbij en laat je verwennen met een lekkere lunch of een heerlijk diner.
Startpunt: www.pannenkoekenhuusmarle.nl

 

Extra leuk:
Je kunt bij elke deelnemende locatie starten, je komt weer terug bij je startpunt, want de route is feitelijk een rondrit.
De Smaak en Vermaak routes zijn het hele jaar door te fietsen, maar op de introductiedagen vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2018 is het extra leuk vanwege de extra activiteiten en lekkernijen.

De routes zijn ook te bekijken en te downloaden via de website https://www.visittwente.nl/smaakenvermaak


Route Notter - Zuna: Neem een kijkje op een melkveebedrijf en zie hoe er kaas, boerenzuivel of ijs van de melk gemaakt wordt, proef de verrukkelijkste taarten, kijk binnen bij de Waarf waar de Enterse Zomp onderhouden wordt en geniet van de rust bij een lekker glaasje wijn.
Startpunt: www.grimberghoeve.nl

Route Markelo – Diepenheim: Fiets langs prachtige landgoederen en heuse kastelen, geniet van een High Tea of proef de wilde zalm, bekijk Twents boerenantiek en zie hoe leem uit het gebied werd verwerkt tot dakpannen, wandel met ezels en overnacht in authentieke boerenhoeve.
Startpunt: www.hoestinkhof.nl